Испечатете ја страната

лична карта на училиштето

информации
Оценете ја оваа вест
(0 гласови)
 • Име на училиштето ООУ “ Димката Ангелов Габерот”
 • адреса, општина, место Ул. Страшо Пинџур бр.186 с. Ваташа, Кавадарци
 • телефон +38943 416-543 Фах +38943 416-543
 • Е-маил Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 • основано од Локална самоуправа 1948 Верификација – број на актот 10-2748/1
 • Година на верификација 1992 Јазик на кој се изведува наставата Македонски јазик
 • Година на изградба 1948
 • Тип на изградба Тврда градба Површина на објектот 1308 м2
 • Површина на училишниот двор 1764 м2
 • Површина на спортски терени и игралишта 420 м2
 • Училиштето работи во смена Училиштето работи во една смена
 • Начин на загревање на училиштето Училиштето користи огревно дрво
 • Број на одделенија 9 Број на паралелки 18 Број на смени 1
 • Статус на еко – училиште (зелено знаме, сребрено или бронзено ниво / Датум на добиен статус /
 • Последен пат изменето на Понеделник, 11 Декември 2017 10:41