понеделник - петок - 07:30 - 17:00 часот

јавни информации

во овој дел објавуваме информации од јавен интерес

визија и мисија на училиштето

информации
Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Денес во Кавадарци се испреплетени традицијата и современите текови на живеење, град во кој се спојуваат искуството и староста со ентузијазмот и младоста. Кавадарци  е афирмиран град уште повеќе преку манифестацијата Тиквешки гроздобер, која има трационален карактер.

     Основното училиште Димката Ангелов Габерот од с. Ваташа претставува расадник на креативни сили, кои се подготвени да се исправат пред предизвиците на модерното време, кое бара нови идеи, знаења и вештини.

     Во остварување на мисијата и визијата на училиштето активно се вклучени Директорот на училиштето, стручните соработници, сите наставници и останатите вработени во училиштето.

    Училиштето има успешна соработка со локалната средина, а целта на оваа соработка е да се стави во педагошка функција се што локалната средина може да понуди за поуспешно остварување на програмските задачи на училиштето, а исто така училиштето да влијае на подигање на културно – образовното ниво на месното население. Во рамките на ова подрчје училиштето организира и реализира посебни програми за одбележување на значајни датуми, јубилеи и учество на културни манифестации.

Последен пат изменето на Понеделник, 11 Декември 2017 10:21
Повеќе во оваа категорија: соработка со локалната заедница »
 

Д.А.Габерот - Ваташа

Димката Ангелов - Габерот од Ваташа е основно осумгодишно училиште на подрачјето на општина Кавадарци во село Ваташа.

работно време

Училиштето е отворено за настава и контакт секој ден од понеделник до петок

од 07.30 до 17.30 часот

контакт

каде се наоѓаме

адреса
ул.Страшо Пинџур бр.186 - Ваташа
контакт телефони
043/416-543
043/416-543