понеделник - петок - 07:30 - 17:00 часот

јавни информации

во овој дел објавуваме информации од јавен интерес

просторни услови на училиштето

информации
Оценете ја оваа вест
(0 гласови)
 • Училиштето егзистира со една зграда ( тврда градба), со бруто површина од 3072и нето површина од 1308.
 • Површината на училишмиот двор изнесува 1764, спортски терен – асфалтирано игралиште – 420 и уреден училишен двор( зеленило ) со површина од 283.
 • Училиштето има два ката и располага со 18 училници.
 • Во училиштето има една училишна библиотека со вкупен фонд од 6124 книги.
 • Училиштето има сопствено затоплување и користи огревно дрво.
 • Последен пат изменето на Понеделник, 11 Декември 2017 10:48
   

  Д.А.Габерот - Ваташа

  Димката Ангелов - Габерот од Ваташа е основно осумгодишно училиште на подрачјето на општина Кавадарци во село Ваташа.

  работно време

  Училиштето е отворено за настава и контакт секој ден од понеделник до петок

  од 07.30 до 17.30 часот

  контакт

  каде се наоѓаме

  адреса
  ул.Страшо Пинџур бр.186 - Ваташа
  контакт телефони
  043/416-543
  043/416-543
  Печати